Monday, December 16, 2013

Το Κόμμα της Ανατολής διαμαρτύρεται έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στο Λίβανο

*Special thanks to ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  for the Greek translation*
Λίβανος, 15 Δεκεμβρίου 2013
Μέλη του Αντιοχειο-Ελληνικού Κόμματος “Ανατολή”, συγκεντρώθηκαν έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στο Λίβανο σήμερα απαιτώντας την απελευθέρωση των 12 απαχθέντων Ελληνίδων Ορθοδόξων Μοναζουσών από τη Μααλούλα, όπως επίσης την απελευθέρωση του Έλληνα και του Σύριου Αρχιεπισκόπου, Παύλου και Ιωάννου αντίστοιχα, από το Αλέππο οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται. 

 
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης συγγενείς των αγνοουμένων Μοναζουσών, όπως επίσης ο Σεΐχης Abbas Zugheib και μικρή αντιπροσωπεία μελών των οικογενειών των ομήρων της Aazaz. Για όσους δεν γνωρίζουν την περίπτωση των ομήρων της Aazaz, το Μάιο του 2012 έντεκα Λιβανέζοι πολίτες απήχθησαν κοντά στο Αλέππο κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από ένα προσκύνημα στο Ιράν. Οι συγγενείς τους κατηγόρησαν την Τουρκία για την απαγωγή.
Ο πρόεδρος του Κόμματος της Ανατολής, Rodrigue “Dimitri” Khoury, απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους κηρύσσοντας τη διαμαρτυρία ως το πρώτο μόνο βήμα σε μια εκστρατεία πίεσης που έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να εξαναγκάσει την απελευθέρωση όσων κρατούνται παρά τη θέλησή τους. Το Κόμμα της Ανατολής πιστεύει ότι η Τουρκία έχει τεράστια επιρροή στις δυνάμεις των Τζιχαντιστών στη Συρία και συγκεκριμένα αυτών που είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή των Αρχιεπισκόπων και των Μοναζουσών της Μααλούλα. Αξιωματούχοι του Κόμματος δεν υποστηρίζουν ότι η Τουρκία είναι η μόνη σπόνσορας της Τρομοκρατίας σ’αυτή τη σύγκρουση, θεωρούν ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ επίσης εμπλέκονται, αλλά ξεχωρίζουν την Τουρκία ως τον πιο θρασύ και ισχυρό παράγοντα.
Για πλήρη ενημέρωση καθώς και για ειδήσεις και βίντεο στην αραβική γλώσσα παρακαλούμε ακολουθήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Ενημερωθείτε για την Επιχείρηση Αντιόχεια από τη σελίδα μας στο Facebook στο http://www.facebook.com/operationantioch
========================
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει με τους Έλληνες της Συρίας και τι μπορείτε να κάνετε,
Επισκεφτείτε το blog μας στο http://operationantioch.blogspot.com
Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους οργανωτές της Επιχείρησης Αντιόχειας http://daimonesofhellenism.blogspot.com
επιμέλεια μετάφρασης: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ